DodgeballBedriftsidretten starter opp Dodgeball i Midt-Norge 

Hva er Dodgeball?

Alle har nok spilt kanonball i gymtimene, og har et forhold til dette. Dodgeball er den internasjonale varianten av kanonball, og en av verdens største idretter målt i antall utøvere ifølge World Dodgeball Association. Dodgeball har mange likhetstrekk med kanonball, men skiller seg mest ved at det ikke spilles med konge, og at det spilles med seks baller. 

 

Hvordan spilles det? 

Hvert lag består av seks spillere på banen, maks seks innbyttere og tre ball-hentere. Det spilles to omganger på eksempelvis 15 eller 20 minutter, med en liten pause i mellom. Banen er på størrelse med en volleyballbane. Spillet går ut på å skyte ut alle spillerne på motstanderlaget, og det laget som først klarer dette har vunnet settet og får et poeng. Hele kroppen regnes som `treff`, men man kan forsvare seg med en eller flere baller. Klarer man å ta imot et skudd og holde ballen i et fast grep, er dette en `pool`. Den personen som kastet ut, og det laget som klarte pool får da en av sine `tatte` spillere tilbake. Ball-henterne har en utrolig viktig jobb, og er i aller høyeste grad en del av spillet. Da spillerne på banen ikke har lov til å tråkke på streken eller utenom, er det ball-henterne som bringer ballene tilbake i spill. Dette må gå raskt og ball-henterne må vite hvem som skal ha ballen til enhver tid. 


Norge stilte lag i VM i Canada 2022 

Cafè Ni Muser har i mange år spilt kanonball i bedriftsidretten, og har nå tatt et steg videre og startet opp med Dodgeball. I samarbeid med flere ildsjeler og spillere fra kanonballmiljøet, har Ni Muser startet det Norske landslaget. 29. august dro ti spillere fra Ni Muser til Edmonton i Canada, for å delta i VM. Der konkurrerte laget i klassen Fome Mix, det vil si med en softball lik den vi spiller kanonball med her hjemme, og mixed lag er med damer og herrer sammen. 

 

Er du interessert i å stille lag i serie?

Kontakt:
Geir Barstad
Tlf: 900 92 842
E-post: post@dodgeball.no

Dodgeball Trondheim
 Ann Iren Skjevik 
Mobil: 924 02 551
anirsk@online.no

Arrangement

Når Navn
Ingen aktuelle aktiviteter for øyeblikket