Søndag 30. mai 2021 arrangerer vi Steinkjermila- et mosjonsløp i flotte omgivelser midt i hjertet av Steinkjer. Steinkjermila vil bestå av to distanser- 5 km og 10 km. Du velger om du vil delta med eller uten tidtaking. Steinkjermila passer perfekt for både de som elsker å gå tur, de som vil ta en rolig joggetur sammen med vennegjengen eller kollegaene, og for de som elsker å konkurrere eller slå egne rekorder. 


Arenaen (Rismelen Aktivitetspark) åpner kl 11.00 for registrering!


Starttider :
Pulje 1- 10 km med tidtaking: kl 12.00
Pulje 2- 10 km med tidtaking: kl 12.03
Pulje 3 - 10 km uten tidtaking: kl 12.06

Pulje 1- 5 km med tidtaking og pulje 2- 5 km uten tidtaking starter samlet kl 12.50


NB! Pga smittevernsrestriksjoner kan vi ikke ha drikkestasjoner under løpet. Oppfordrer dere til å ta med egen drikke og i tillegg drikke godt i forkant  av løpet for å sørge for at dere er hydrerte! 


Smittevern:
Det vil være stort fokus på smittevern under arrangementet!

- Sørg for at du holder minimum 1 meter avstand til andre under hele arrangementet
- Ingen drikke eller matstasjoner underveis i løpet
- Er du syk eller har du symptomer på covid-19 skal du holde deg hjemme.
- Alle skal benytte seg av våre antibac stasjoner før de kommer inn på arenaen
- Ingen felles oppvarming- hold avstand til andre når du varmer opp


Distanser og klasser:
5 km Trimklasse- uten tidtaking
10 km Trimklasse- uten tidtaking
5 km Konkurranseklasse- med tidtaking
10 km Konkurranseklasse- med tidtaking

NB! For å delta i Steinkjermila må man være 15 år eller eldre. Alle dom deltar i løpet får tildelt eget startnummer.
Dette gjelder også for dere som deltar uten tidtaking. (Dette er viktig pga sikkerheten rundt arrangementet og med tanke på smittevern.)


Deltakeravgift 5 km: 130 kr
Deltakeravgift 10 km: 160 kr

 Meld deg på her

Bedriftspåmelding (minimum 10 ansatte)- Registrer bedriften din her

Ønsker Bedriften eller Bedriftsidrettslaget å betale deltakeravgiften for sine ansatte tilbyr vi egen bedriftspåmelding med 20 % rabatt på deltakeravgiften uansett distanse, med eller uten tidtaing. For å benytte seg av denne må minimum 10 ansatte delta i Steinkjermila. Bedriften registrerer seg som bruker og får tilsendt egen BEDRIFTSKODE som de ansatte bruker når de melder seg på. Faktura vil bli sendt til bedriften eller bedriftsidrettslaget i etterkant av arrangementet. 


Løypeprofiler og beskrivelse av 5 km og 10 km:


For dere som skal løpe 5 km vil starten være på gang- og sykkelveien borte ved sitteplassen  ved steinmuren. Videre går løypa under Håkkådalsbrua, opp bakken etter undergangen og svinger inn til høyre inn på grusveien og fortsetter videre ned på gang- og sykkelveien som tar deg over Håkkådalsbrua. Etter brua svinger du av til høyre og følger stien under brua, videre på stien bortover langs elva på den andre siden av Rismelen. Her fortsetter du over trebrua og videre langs elva, og følger stien inn på Holmen. Turen går deretter under Steinkjerbrua over trebrua og nedover lags elva mot Bystranda. Her er det viktig at dere holder helt til venstre da det kan komme møtende løpere. Fortsett inn på grusvegen forbi bystranda og under Sneppenbrua, videre forbi Dampsaga Bad & Gym. Følg den flotte promenaden forbi Fylkes hus, aktivitetsparken og Beredskapshuset. Fortsett bortover promenaden og ta inn til høyre på den tredje gata som heter Tømmermannsgata. Her bruker du gang- og sykkelveien på venstre side til du kommer til Jæktskippergata. Her skal du krysse Tømmermannsgata og fortsette bortover Jæktskippergata på gang- og sykkelveien. Her krysser du også over Jæktsmedgata og Seilmakergata. Fortsett videre på gang- og sykkelveien langs sagmesterveien. Ta inn til høyre mellom biblioteket og Dampsaga Bad & Gym. Følg vegen videre under Sneppenbrua, fortsett videre på vegen mellom bystranda og Esso stasjonen og videre opp forbi den game brannstasjonen. Her holder du til høyre og fortsetter videre ned mot elva og kommer inn på gang og sykkelveg langs elva. Her er det viktig at dere løper helt til venstre under husene på langs elva da det kan komme løpere i mot. Fortsett rett fram under Steinkjerbrua og deretter ta en bratt sving opp til venstre slik at du kommer deg oppå Steinkjerbrua på venstre side. Her fortsetter du videre over brua, løper over torget og videre oppover Elvegata. Målgang er ved lyktestolpen og den grå søppeldunken på veg ned til i Rismelen.

For dere som skal løpe 10 km vil starten være på gang- og sykkelveien ca 400 meter bortover mot Håkkådalsbrua. Startfeltet vil bli startet i Rismelen men tidtakingen starter da når dere passerer tidtakingstavlene. Videre går løypa under Håkkådalsbrua, opp bakken etter undergangen og svinger inn til høyre  inn på grusveien og fortsetter videre ned på gang- og sykkelveien som tar deg over Håkkådalsbrua. Etter brua svinger du av til høyre og følger stien under brua, videre på stien  bortover langs elva på den andre siden av Rismelen. Her fortsetter du over trebrua og videre langs elva, og følger stien inn på Holmen. Turen går deretter under Steinkjerbrua over trebrua og nedover lags elva mot Bystranda. Her er det viktig at dere holder helt til venstre da det kan komme møtende løpere. Fortsett inn på grusvegen forbi bystranda og under Sneppenbrua, videre forbi Dampsaga Bad & Gym. Følg den flotte promenaden forbi Fylkes hus, aktivitetsparken og  Beredskapshuset. Fortsett bortover promenaden og ta inn til høyre på den tredje gata som heter Tømmermannsgata. Her bruker du gang- og sykkelveien på venstre side til du kommer til Jæktskippergata. Her skal du krysse Tømmermannsgata og fortsette bortover Jæktskippergata på gang- og sykkelveien. Her krysser du også over Jæktsmedgata og Seilmakergata. Fortsett videre på gang- og sykkelveien langs sagmesterveien. Ta inn til høyre mellom biblioteket og Dampsaga Bad & Gym. Følg vegen videre under Sneppenbrua, fortsett videre på vegen mellom bystranda og Esso stasjonen og videre opp forbi den game brannstasjonen. Her holder du til høyre og fortsetter videre ned mot elva og kommer inn på gang og sykkelveg langs elva. Her er det viktig at dere løper helt til venstre under husene på langs elva da det kan komme løpere i mot. Fortsett rett fram under Steinkjerbrua og deretter ta en bratt sving opp til venstre slik at du kommer deg oppå Steinkjerbrua på venstre side. Her fortsetter du videre over brua, løper over torget og videre oppover Elvegata og kommer til passering med gjennomløping mellom tidtakingstavlene ved lyktestolpen og søppelkassa midt i bakken ned mot Rismelen. Deretter løper dere samme runde en gang til. Når dere har passert torget for andre gang skal dere løpe i mål som da er ved lyktestolpen og den grå søppeldunken på veg ned til i Rismelen.


Målgang er på samme plass for både 5 km (etter 1 runde) og 10 km (etter 2 runder):


Premiering: 
Alle som deltar er med i trekkingen av flotte premier:

- 10 gavepakker fra Trønder-Avisa med diverse innhold
- Varmepumpeservice verdi 1990kr fra Trønderservice
- 2 stk gavekort på kr 200 fra Cafe Hjerteknekten
- 2 stk gavekort på kr 500 fra Steinkjer Fargesenter
- Fruktkurv fra Bunnprisen på Guldbergaunet
- 2 stk tursekker fra Bedriftsidretten
- 4 stk gavekort på kr 250 fra Intersport Steinkjer
- 2 stk gavekort på 250 kr fra Jordbærpikene Amfi Steinkjer


Våre samarbeidspartnere:

Trønder-Avisa, Steinkjer FargesenterIntersport SteinkjerTrønder Service og Boli. Vi takker dere for støtten!


For spørsmål ta kontakt med: ragnhilddullum.knudsen@bedriftsidretten.no
Levert av IdrettenOnline