Foto: Falstadsenteret.no


Falstadstien - en godt tilrettelagt sti


Falstadstien er en flott sti i et område med spesiell historie. Her er det godt tilrettelagt for barnevogn, rullestol og gåhjelpemiddel. Turen starter ved å krysse veien og gå retning minnesmerket. Stinettverket startet bak minnesmerket og her kan man finne informasjonstavler om dette historiske stedet. Følg stien rett fram, og etter en liten helning tar man stien til venstre. Her møter man fort mange broer over ei lita elv og frodig landskap. Så mange som 18 broer skal man over. Når man kommer til ei grind som leder inn i et sauebeite kan man velge å gå videre til Falstadsenteret igjennom stien på veite eller returnere tilbake til parkeringen samme vei som man kom. Ønsker man å fortsette på stien gjennom sauebeite så skal man vite at den ikke er tilrettelagt og litt gjengrodd. Denne stien som fører til Falstadsenteret og er 2 km en vei. På veien møter man noen hvileplasser også. 

På parkeringsplassen er det godt med parkeringsplasser og toaletter tilrettelagt for alle. Her blir det ikke brøytet på vinteren og det er ikke belysning langs stien. 

Hvordan komme dit: Fra Levanger tar man seg ut på E6 og kjører sørover ca. ei mil og tar av til høyre litt etter å ha passert Norske Skog på Skogn. Følg skilting mot Ekne sentrum. Når du kommer dit følger du skilting mot Frosta og Falstadskogen som er ca. 2 km fra Ekne sentrum. Her er det stor parkering ved Falstadskogen på høyre side av veien. (Adresse for GPS: Falstadskogen Minnesmerke)

Se Falstadstien på ut.no