Trones - en godt tilrettelagt sti


På Trones møter du et fantastisk turområde ved fjorden mens du følger stien rundt golfbanen til Stiklestad Golfklubb.  Her er det godt tilrettelagt for barnevogn, sykkel, rullestol og gåhjelpemiddel.  Turen fra parkeringsplassen på Kåra er flat til man kommer til golfbanen. Da er det svak stigning og tilsvarende helning etter hvert. Hele turstien har kompakt og solid underlag som er rundt 1,2 - 2 meter bred. Et lite stykke på tilbaketuren går man på asfaltert vei før man kommer inn på stien igjen. Turen er godt skiltet og der et flere hvile og rasteplasser langs stien samt fine utkikkspunkt. Turen er ca. 6 km som rundtur. 

Deler av stien har belysning og stien brøytes delvis på vinteren. Ønsker man en lengre tur kan man starte fra Verdal sentrum og følge promenaden langs elva. Ved parkeringsplassen på Kåra finnes det et HC-toalett.

Hvordan komme dit:  Turen kan startes flere steder, men er her beskrevet fra fra Kåra på Trones. For å komme til Kåra kjører man E6 nord for Verdal og tar av til Trones. Etter 180 m tar du til ventre Åkerhusvegen (F169) (også skiltet Trones). Ta til høyre inn på Tronesvegen og like etter ta til ventre nedover til sjøen (Kåra).  Her er det parkering helt nede ved sjøen. (Adresse for å finne fra med GPS: 63.813600, 11.437499). 


Se Trones på ut.no