Bedringens vei - en godt tilrettelagt sti


Bedringens vei er et stivalg rundt Oftenåsen som er slakere og tilrettelagt for barnevogn, rullestol og gåhjelpemiddel. Denne stien går til Storaunet (1,3 km fra parkeringa) og fram til Kittilmyrkrysset (700 meter videre). Den er lett kupert, godt skiltet og 2 km en vei. Stien har et kompakt underlag og er omtrent 1,2 meter bred. Langs traséen er det anlagt mange hvileplasser og enkelte bredere møteplasser. Ruta er godt skiltet. 

Fra Kittilmyrkrysset og videre mot Oftenåsen på Sognleia er det muligå kjøre rullestol, men denne traséen blir brattere etter hvert. Opp mot toppen av Oftenåsen, langs Rannemsbakken, er det skikkelig bratt. Peilehytta på toppen av Oftenåsen, og tilhørende toaletter, er tilrettelagt for alle. Her er det satt opp ladekontakt for elektrisk rullestol. På vinteren er det ikke brøytet i stinettverket, men det er tråkk. Det er ikke belysning på stien. 

Hvordan komme dit: Fra Steinkjer torg kjører du gjennom Kongensgata og tar til venstre opp Ogndalsvegen. Kjør 600 meter og ta til høyre inn Otto Sverdrups vei. Følg denne veien i 2,5 km til du kommer til parkering på høyre hånd. Her er det handicapparkering også. (Adresse for å finne fra med GPS: Tranaskogvegen 57, Steinkjer). 


Se Bedringens vei på ut.no